Peter Riddebäck

Om firman och mig

Om man röntgar min hjärna kommer man antagligen att upptäcka att den är utformad som en båt, en yrkesskada som jag glatt lever vidare med.
Jag var 14 år när jag blev Sveriges yngste kapten med skepparexamen och därefter slog jag följe med några av de vassaste båtkonstruktörerna. Håkan Södergren blev min läromästare inom design och konstruktion.

Jag jobbade bland annat åt Helmsman Yacht Design, Flipper Marin och Smuggler Marine innan jag så småningom åkte till Florida för att rita och bygga båtar. Väl hemma igen i världens vackraste skärgård lät jag mina amerikanska erfarenheter förverkliga Vinterplats - efter att ha sett det växande behovet av vinterförvaring med individuellt anpassad service.

AB Vinterplats mål är att ge kunden maximalt nyttjande av sin båt. Vi sköter om och vårdar egendomen på bästa sätt, allt från att hämta nyckeln på kontoret till att leverera båten på våren - fullservad inför sommarens eskapader.

Vi samarbetar nära och är servicepartner för Aquador, Flipper, Agapi, Caribe och Gulves, eftersom vi sätter en ära i att vara det har de alltid företräde till Vinterplats.

På sommarmånaderna passar jag på att köra båt i skärgården, antingen som ribbåtskapten eller på någon större yacht.

Snacka om båtliv…

Peter Riddebäck

Peter Riddebäck, VD och Båtnörd